Avdelningar

I vår scoutkår finns det avdelningar för bävrar, spårare, upptäckare, äventyrare och utmanare. Vi har alltså verksamhet för barn mellan ungefär 7 och 18 år!

Varje avdelning träffas en gång i veckan och gör olika aktiviteter. Vi åker också iväg på utflykter och tävlingar som arrangeras i vårt scoutdistrikt, och vi ordnar egna övernattningar, hajker och läger.

De som vill åker också iväg på större läger, tillexempel distriktsläger eller nationella läger. För de lite äldre finns också massvis med kurser att åka på, i friluftsliv, ledarskap eller hantverk. Man kan också åka på hajk eller läger utomlands.

Vi försöker att vara utomhus så ofta som möjligt, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, men vi hittar också på mysiga och spännande saker i vår scoutstuga. Vi provar på allt möjligt och lär oss genom att testa.

Vill du gå med i en avdelning, kontaktar du respektive avdelningsledare eller anmäler intresse via mail eller hemsida. Det är helt okej att börja mitt under terminen, men passa på att häng med från början på en ny termin och ett nytt scoutår!

Gå med i vår kår och testa scouting

Kom på ett möte och testa scouting. Kontakta avdelningsledaren, så kan de berätta mer. Avdelningarna hittar du till vänster på sidan.