Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Linghems Scoutkår när du är 7 år. Du börjar som bäverscout och sedan blir du spårare, upptäckare, äventyrare, utmanare och roverscout. Ledare kan du sedan vara hela livet. Ingenting hindrar att man börjar som scout även senare!

Har du varit scout som barn eller i någon annan kår? Eller vill du testa nu som vuxen?

Kul! Vi tycker att det vore roligt att få ihop ett gäng lite äldre scouter! Vi har alltid behov av ledare, men också du som bara vill hänga med och hjälpa till någon enstaka gång är välkommen. Alla kan bli ledare, det behöver man inte ha varit scout tidigare heller för att bli. Och vill du vara med utan att du känner dig som en riktig scout så finns det administration, att ta hand om scoutgården och massor av annat kul att hjälpa till med!

Vad gör vi?

Aktiviteterna genomsyras av att vi ska ha roligt och därigenom lära oss.

Scoutmetoden ger strukturen för detta.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Varför testa scouting?

I början av höstterminen brukar vi ha två prova-på-tillfällen då alla är välkomna att hälsa på och testa lite. Men du är också välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting. Du kan prova att vara med två gånger innan du bestämmer dig om du vill börja hos oss.

Kontakta någon avdelningsledare, som kan berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Här nedan finns en länk till respektive avdelningsledares kontaktuppgifter: http://linghemsscoutkar.scout.se/kontakt/ledare-och-funktionarer

Ladda ner